Lærere og studerende, der beskæftiger sig med fremmedsprogsundervisning.
Hvordan tilegner man sig et nyt sprog? Det er en kompleks proces, og der er flere forskellige teoretiske bud på dette. Bogen her samler den eksisterende viden på feltet, og efter eget udsagn leverer den altså ikke decideret ny viden. Fremmedsprogsundervisning er her forstået som undervisning i dansk som andetsprog, men også som undervisning for danskere i et fremmedsprog. Den gennemgår de forskellige syn på sprogtilegnelsen gennem de sidste 50 år. Hvad er vigtigst, når man skal lære et nyt sprog, hvad fungerer. Der er en lingvistisk og en mere social tilgang til emnet. Der lægges således både vægt på det teoretiske stof samtidig med, at de forskellige faktorer, der har betydning (alder, intelligens, motivation) belyses. Det er en bog, der bevæger sig på et relativt højt niveau og kræver en vis forhåndsviden og helst også praktisk erfaring fra konkret sprogundervisning.
Der findes mange bøger om sprogtilegnelse, specielt også fremmedsprogsundervisning, fx Laursen: Magt over sproget, 2001.
En bog, der giver et fint overblik over sprogteorier, og som samler den mest overordnede viden om fremmedsprogsundervisning.