Bogen er andet bind i studiet af de nordeuropæiske velfærdsstater. Denne gang er det velfærden i Danmark, Tyskland og Storbritannien, som kortlægges gennem statistik og empiri fra forskellige sektorer. For samfundsinteresserede og studerende.
Rockwool-fondens forskningsenhed har lavet en statistisk og empirisk indføring i, hvordan velfærdsstaterne i henholdsvis Danmark, Tyskland og Storbritannien har udviklet sig siden 1960. Der optegnes en solid historisk ramme fra slutningen af 2. verdenskrig og fremad. Derfra stilles der skarpt på en lang række emner fra uddannelse og indvandring til erhverv, kriminalitet, sundhed, beskæftigelse, løn, ligestilling og globalisering. De grundlæggende værktøjer er tal og statistiske modeller, som bruges til at understøtte historiske pointer løbende. Men der er også et solidt billedmateriale som i høj grad understreger det billede af hverdagsliv, som bogen fremmaner. Sidst men ikke mindst indeholder bogen et afsnit med videre læsning, især oplagt til studerende. Første bind var Velfærdsstat og befolkning i Skandinavien.
Bogen er et seriøst komparativt studie i den nordeuropæiske velfærdsstat og især den studerende med interesse i emnet vil kunne finde stof til refleksion over velfærdsstaten. Især Storbritanniens og Tysklands hovedroller i krigen gør sammenligningsgrundlaget interessant.
Velfærdssamfundet af Bent Greve er oplagt sidelæsning.