Voldtægt er ikke som andre forbrydelser; den synes at gribe dybere ned i vores psyke, både individuelt og kollektivt. Interessant for alle med interesse i fx feminisme, historie, lovgivning, forholdet mellem kønnene eller voldtægt.
Forfatteren forsøger med bogen at skabe et overblik over de diskussioner, der har indflydelse på, hvorfor og hvordan vi tænker på voldtægt, og sætter diskussionerne ind i en historisk kontekst. Det er ikke en kronologisk fremstilling, men et forsøg på at eksponere sammenhæng og forbindelser. Forfatteren pointere vigtigheden af at tage debatten om voldtægt op med jævne mellemrum. Kildematerialet er omfattende og strækker sig fra Aristoteles over Biblen og frem til nutidens mediehistorier og voldtægt på film og tv. Forfatteren er journalist og kulturhistoriker bosiddende i Tyskland. Hendes første bog, Vulva udkom i Danmark i 2011. Bagerst i bogen er der noteregister og en litteraturliste.
En meget grundig og relevant bog om voldtægt og vores ret til at bestemme over vores egen krop. Man bliver klogere på bl.a. aspekter af feminisme og begrebet voldtægt i et historiske perspektiv. Virkelig spændende læsning.
Er der spor?Patteprinsen og de skinhellige dragerKøn og kultur i psykologien, Patteprinsen og de skinhellige drager og Køn og kultur i psykologien behandler også emnet voldtægt, men med en lidt anden vinkel, nemlig nutidens forestillinger om køn og feminismeEr der spor?, og Køn og kultur i psykologien behandler også emnet voldtægt, men med en lidt anden vinkel, nemlig nutidens forestillinger om køn og feminismeEr der spor?, Patteprinsen og de skinhellige drager og behandler også emnet voldtægt, men med en lidt anden vinkel, nemlig nutidens forestillinger om køn og feminisme.