Bøger / skønlitteratur / roman

Pige møder dreng


Beskrivelse


To søstre arbejder i et hårdt og kynisk reklamemiljø, da den ene forelsker sig i en pige, der maler grafitti på reklamebureauets vægge. Deres kærlighed udfordrer omgivelserne og søsterens opfattelse af køn, normer og normalitet.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2009

af

af

Sanne Caft

d. 2. feb. 2009

Lille, tæt udgivelse om kærlighed, forandring, seksualitet, intolerance og fordømmelse. Store emner, som forfatteren formår at holde i balance i en udfordrende fortælling. For læsere, der gerne vil overraskes, udfordres og vækkes til tanker.

En grå baggrund med et udsnit af et tænksomt pigeansigt og en glimrende, præcis bagsidetekst danner rammen om en fortælling om to søstre, der arbejder samme sted. De møder en anarkistisk, uforfærdet pige, der udfordrer deres opfattelse af verden - og af kærligheden. Den ene søster forelsker sig i pigen, og deres kærlighed skildres smukt og indfølende. Deres kærlighed sætter søsteren og omgivelserne på prøve.

Ovids myte om Iphis er inspirationen for fortællingen. Forlag i 35 lande har opfordret kendte forfattere til at skrive ud fra myter. I denne serie er tidligere kommet bøger af: Karen Armstrong, Margaret Atwood, David Grossman, Viktor Pelevin og Klas Östergren. Forfatteren har tidligere fået oversat den anmelderroste En fremmed flytter ind, 2006.

Kærlighedens overskridende magt, seksuel alsidighed og fordømmelse og intolerance er elementer i romanen om to søstre, hvor den ene forelsker sig i en pige og dermed sætter omverdenen i gang med at tænke over kærlighed og kønsidentitet. Ali Smith er tidligere prisbelønnet og har på dansk fået oversat En fremmed flytter ind. En læseoplevelse for den kompetente læser.


litteratursiden.dk

d. 9. mar. 2009

af

af

Pernille Lisborg

d. 9. mar. 2009

Smuk og poetisk kærlighedshistorie iblandet politiske budskaber om undertrykkelse og fordomme. Ali Smith er genial! Sådan er det bare! Pige møder dreng, og sød musik opstår. Det gør det i hvert fald ...


Berlingske tidende

d. 27. feb. 2009

af

af

Nanna Goul

d. 27. feb. 2009


Jyllands-posten

d. 13. feb. 2009

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 13. feb. 2009


Weekendavisen

d. 27. mar. 2009

af

af

Leonora Christina Skov

d. 27. mar. 2009


Kristeligt dagblad

d. 7. mar. 2009

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 7. mar. 2009