Fremtidsroman om et Grønland, som satser på minedrift, og hvor tusindvis af kinesiske arbejdere sætter deres kraftige præg på landet. Vennerne Pavia og Ulf arbejder i den store jernmine, hvor de gør et fund, der får katastrofale følger. Anbefales alle, der gerne læser om Grønland og klimaforandringer.
I sin roman leger Bjarne Ljungdahl med tanken om, hvad der kan ske, hvis Grønland i fremtiden satser stort på minedrift. Takket være indvandring af fx kinesere er indbyggertallet nu tredoblet og, grønlænderne er nærmest fremmede i deres eget land. Pavia og Ulf arbejder i den kinesisk ejede jernmine, som ligger ved indlandsisen. Vennerne iagttager på en tur i fjeldet, at isen forandrer sig uventet, og i minen opdager de materiale, der ikke burde være der. Det varsler en katastrofe, ingen kunne forestille sig.
Ljungdahls bøger er nemme at læse og godt fortalt. Romanen diskuterer de dilemmaer, det moderne Grønland står midt i for at skabe nye indtægter. Vil en voldsom råstofudvinding betyde døden for det oprindelige Grønland, naturen og folkets identitet? Ljungdahl rejser her en vigtig debat, og så gør det ikke så meget, at historien til tider bliver noget fantastisk. Skriftstørrelsen gør også bogen brugbar for magnaprint-læsere.
Aggu Lynge skrev i 1931 fremtidsromanen Trehundrede år efter -, hvor Grønland i 2021 fejrer 300-året for Hans Egedes ankomst.