Bøger / faglitteratur / jubilæumsskrifter

-at give af et godt hjerte og et glad sind : Kunstindustrimuseets Venner 1910-2010


Beskrivelse


Om Kunstindustrimuseets historie, samlingerne af kunsthåndværk og design, og om vennekredsen bag, der gennem 100 år har udgjort et vigtigt fundament for museet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 27. okt. 2010

For de kunstinteresserede, og specielt for dem der gerne besøger Kunstindustrimuseet i København.

Charlotte Christensen, der er forfatter til adskillige kunstbøger, fortæller om Selskabet Kunstindustrimuseets Venner, der blev stiftet i 1910. Bag oprettelsen stod en håndfuld velhavende københavnske kunstmæcener og anledningen var, at man ville sikre sig, at en værdifuld privatsamling af kunstgenstande der var sat på auktion, forblev inden for landets grænser. Fremstillingen af foreningens og museets tæt sammenvævede liv er delt op i direktørperioder, og vi hører bl.a. om udviklingen i museets indkøbspolitik, og hvordan man har opbygget samlingerne uden fast offentlig støtte. Mange flotte farvebilleder undervejs af udvalgte klenodier og en kronologisk fortegnelse bagest på 5-600 numre over de gaver vennekredsen gennem tiden har skænket museet.

Herligheder i Kunstindustrimuseet, 2009, er en lystvandring gennem museets samlinger. Historien om en af de privatsamlere, der var en af de bærende kræfter bag Kunstindustrimuseets venner, erhvervsmanden C. L. David, er fortalt af Kristian Hvidt i Kunst & Kapital, 2008.

En stor og gedigen bog i fornemt udstyr der fortæller om Kunstindustrimuseets historie, samlingerne af kunsthåndværk og design, og om vennekredsen bag, der gennem 100 år har udgjort et vigtigt økonomisk fundament for museet.


Berlingske tidende

d. 14. jan. 2011

af

af

Bent Blüdnikow

d. 14. jan. 2011


Børsen

d. 15. nov. 2010

af

af

Bente Scavenius

d. 15. nov. 2010


Børsen

d. 15. nov. 2010

af

af

Bente Scavenius

d. 15. nov. 2010