Bøger / faglitteratur / biografier

- saa maler jeg, hvad jeg har set : Jens Erik Carl Rasmussen (1841-1893)


Beskrivelse


Biografi over marinemaleren Jens Erik Carl Rasmussen (1841-1893) fra Marstal, med gengivelser af en stor del af hans værker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juli 2016

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 19. juli 2016

Biografi over maleren Jens Erik Carl Rasmussen (1842-1893) fra Marstal, med et væld af gengivelser af hans værker. For alle interesserede i dansk malerkunst, men særlig opmærksomhed bør bogen få på Ærø og omegn.

Maleren Carl Rasmussen var samtidig med fx Skagensmalerne. Hans tegnetalent blev opdaget og gav ham senere uddannelse på akademiet. Et særkende for Carl Rasmussen blev marinemalerier og andre skildringer, hvor der indgår hav og vand. Desuden fandt han et væld af motiver på en rejse til Grønland i 1870-71, og senere blev han også optaget af religiøse motiver. Den rigt illustrerede bog bringer mange gengivelser af Carl Rasmussens malerier, der er i privat eje, men ellers er det i dag Marstal Søfartsmuseum, der nu er blevet et center for Carl Rasmussens malerier, skitser og arkiver. Bogens forfatter, Karsten Hermansen, er museumsinspektør på Marstal Søfartsmuseum.

En meget smuk og rigt illustreret kunstbog. Det er let og ligetil at læse Karsten Hermansens spændende tekst om en kunstner, der i sin samtid var anerkendt for sine arbejder.

Carsten Jensens bog, Sidste rejseVilhelm Kyhn & det danske landskabsmaleri, er en romanbiografi over Carl Rasmussen. For et par år siden udkom en bog om en anden samtidig kunstner, der nok heller ikke er så bredt kendt, nemlig Vilhelm Kyhn & det danske landskabsmaleriCarsten Jensens bog, Sidste rejse, er en romanbiografi over Carl Rasmussen. For et par år siden udkom en bog om en anden samtidig kunstner, der nok heller ikke er så bredt kendt, nemlig .


Weekendavisen

d. 12. aug. 2016

af

af

Lisbeth Smedegaard Andersen

d. 12. aug. 2016