Bøger / faglitteratur

100 steder du aldrig kommer til at besøge : verdens mest hemmelige steder


Beskrivelse


Verden er fuld af hemmelige steder, som vi enten ikke kender til eller ikke har mulighed for at besøge. I bogen præsenteres bl.a. den russiske ubåd K-129, Vatikanets hemmelige arkiver, Air Force One, MI5's hovedkvarter, Tjernobyl-zonen, Tora Bora-hulekomplekset og Skywalker Ranch.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. nov. 2014

Spændende bog for alle der interesserer sig for finurlige facts og fx konspirationsteorier. Bogen lister 100 steder, fx russiske ubåde, efterretningstjenester og hemmelige selskaber, hvor kun de få udvalgte har adgang.

Daniel Smith, der er forfatter og researcher, samler her en liste over 100 mere eller mindre hemmelige steder, der alle har det tilfælles, at selvom de er en del af vores fælles virkelighed, er der forment adgang for andre end de specielt udvalgte. Det er fx den russiske ubåd K-129, Area 51, smuglertunneller mellem USA og Mexico, CIAs hovedkvarter, Oval Office, Snake Island, Tower of London, Jewel House, Rosslyn Chapels hvælvinger, Kirken med Pagtens Ark, Tora Bora-hulekomplekset og Mossads hovedkvarter. I forfatterens indledning skriver Daniel Smith bl.a. om de hemmelige steder: "de er alle udtryk for den vedvarende konflikt mellem det, vi gerne vil vide noget om, og det som andre mener er rigtigt eller sikkert for os at vide noget om.".

Spændende veldokumenteret og underholdende velskrevet bog, der i hvert fald fangede min nysgerrighed efter alt det, nogen tilsyneladende mener vi ikke bør vide noget om. Bogens 100 steder ligger ikke i Danmark, men lur mig om der ikke findes tilsvarende hemmelige steder her i landet.

Kan sammenlignes med fx Dan Andersens Skjulte magter?, der dog alene har fokus på hemmelige selskaber og konspirationsteorier.