Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

3 klassiske historier - Junglebogen, Peter Pan, Løvernes konge


Beskrivelse


Billedbog. Bagheera og Baloo skal følge Mowgli til menneskebyen, men undervejs lurer mange farer. Wendys datter tror først på Peter Pan og Ønskeøen, da Peter Pan har fulgt hende derhen. Surikat leder efter Hakuna Matata - stedet uden selv den mindste bekymring, men vejen er fuld af farer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2013

af

af

Else Lerche

d. 14. jan. 2013

De tre billedbøger rummer hver tre historier som er fra Disneys univers. De underholder og vil falde i de 4-7-åriges smag.

Hverken tekstforfatter eller illustrator er oplyst, kun at bøgerne er produceret af Disney Enterprises, Inc. De er fortalt uden mange detaljer og så summarisk at man ind imellem oplever dem springende. Det går lidt ud over forståelsen nogle steder. Nogle historier er fortalt ud fra en anden synsvinkel end den traditionelle. Det gælder "Bambi", "Aladdin", "Løvernes konge" og "Dumbo". Fx i "Dumbo" kommer han til Afrika og hjælper girafungen med at få en lidt længere hals. "Peter Pan" er i to udgaver, den traditionelle og en hvor det er Wendys datter der kommer til Ønskeøen. "Junglebogen" og "Robin Hood" er de traditionelle Disney-udgaver, dog i kort form. "To på flugt" er en speciel udgave af "Rapunzel". Hun reddes af tyven Flynn. Illustrationerne er farvestrålende og klare, tegnet i den traditionelle Disney-stil. Forsiderne viser titlen og filmstriber fra de tre historier.

Børn, der er glade for Disneys billedbøger, vil også synes om disse. De lægger sig mellem fx Løvernes konge, 2004, der er bredere fortalt og Junglebogen, 2011, der er kortere fortalt.

Fordi børn kender og holder af Disneys univers, vil det ikke genere dem, at historierne er noget kort og summarisk fortalt, og de vil nyde de farvestrålende illustrationer.Informationer og udgaver