Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

7 sind


Beskrivelse


Henning Kirks (f. 1947) erindringsbilleder set gennem barnets øjne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 15. jan. 2015

Erindringsskitser fra midt i 1950'erne fortalt i børnehøjde. Primært for jævnaldrende til forfatteren.

Forfatteren Henning Kirks erindringsbilleder fra midt i 1950'erne er fortalt med barnets 7-årige øjne. Det er historier fra første skoleår og hvad der skete omkring ham på denne tid, både fra skolen og i familien. Skitserne fylder 1-2 sider.

Bogen er skrevet klart og tydeligt fra tiden omkring første skoleår. Velfortalte og detaljerede historier, hvor Kirk lykkes med at fortælle nærværende og vedkommende. Historierne rummer ikke den store dramatik, men giver læseren mulighed for at genopleve glemte episoder fra egen barndom.

Henning Kirk har i flere bøger beskæftiget sig med aldringsprocessen og vigtigheden af at holde sin hjerne i gang. Nævnes kan En kort guide til et langt livAfskaf alderdommen og med Lone Kühlmann Afskaf alderdommen. Disse erindringsbilleder illustrerer, hvor godt det kan fungereHenning Kirk har i flere bøger beskæftiget sig med aldringsprocessen og vigtigheden af at holde sin hjerne i gang. Nævnes kan En kort guide til et langt liv og med Lone Kühlmann . Disse erindringsbilleder illustrerer, hvor godt det kan fungere.