Bøger / faglitteratur

En kort guide til et langt liv : sådan bevarer du en skarp hjerne i en stærk krop


Beskrivelse


Henning Kirk Fortæller i EN KORT GUIDE TIL ET LANGT LIV, hvordan du kan leve længere og samtidig holde hjernen skarp og kroppen stærk. Generne er ikke det vigtigste for, hvor gamle vi bliver. Vores livsstil betyder langt mere, og selv små ændringer i vores daglige vaner kan få stor betydning for, hvor mange gode år vi har tilbage at leve i. Bogen er en lettilgængelig øjenåbner, fyldt med praktiske, jordnære råd til at få et længere liv og bevare livskvaliteten. Læs bl.a. om hvorfor jonglering er godt for hjernen, hvorfor fremmedsprog forebygger demens, hvorfor en daglig gåtur gør mere godt for kroppen end alverdens raw food – og hvorfor et glas rødvin om dagen kan anbefales til alle, der er fyldt 50. Henning Kirk (f. 1947) er aldringsforsker og har brugt det meste af sit liv på at forske i, hvad der sker med os, når vi bliver ældre. Han er dr.med. og forhenværende leder af Gerontologisk Institut. Tidligere har han skrevet bogen Afskaf alderdommen – bliv i de voksnes rækker (2012) sammen med Lone Kühlmann og er desuden forfatter til en lang række andre bøger om aldring, hjerne og sundhed.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 3. apr. 2017

Myter og facts om alderdommen, og gode råd om at holde kroppen og hjernen i form. En bog til alle 60+ årige, der vil holde sig i gang mange år endnu.

Henning Kirk er speciallæge i samfundsmedicin og aldringsforsker. Han præsenterer her en række myter og facts om det at blive ældre og gør rede for mulighederne for fortsat at udvikle hjernen og holde de kognitive funktioner ved lige i den tredje alder. Han har mange forslag til hvordan man kan få rørt både kroppen og hjernen, og samtidig forebygge demens, mikroblodpropper i hjernen og diabetes 2. Bogen kommer også omkring søvn, sex og samliv, kost og dating. Igennem bogen opsummerer han sine bedste råd til at styrke kroppen og hjernen i stikordsform.

En meget anvendelig bog med en jordnær tilgang til livet som senior, som smitter med sin begejstring for at leve stærkt og længe. Den har et væld af enkle råd om at bevare en sund og smidig krop og hjerne, og samtidig udskyde sygdom og aldringsskavanker.

Dette er 2. og stort set uændrede udgave af En kort guide til et langt livSådan bli'r du (måske) 100Et godt liv efter 50. Sådan bli'r du (måske) 100 har gode råd om livsstil, sygdom, sundhedsfremme og naturlig medicin. Et godt liv efter 50 handler om muligheder og udfordringer i den 3. alderDette er 2. og stort set uændrede udgave af En kort guide til et langt liv. har gode råd om livsstil, sygdom, sundhedsfremme og naturlig medicin. Et godt liv efter 50 handler om muligheder og udfordringer i den 3. alderDette er 2. og stort set uændrede udgave af En kort guide til et langt liv. Sådan bli'r du (måske) 100 har gode råd om livsstil, sygdom, sundhedsfremme og naturlig medicin. handler om muligheder og udfordringer i den 3. alder.


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 1. apr. 2014

En bog til dem, der vil bevare en skarp hjerne i en stærk krop. Henning Kirk skriver selv, at den henvender sig mest til modne mennesker. Bogen er allerede formidlet via aviser, radio og sociale medier.

Henning Kirk er aldringsforsker og forsker i, hvad der sker med os, når vi bliver ældre. Han har sammen med Lone Kühlmann tidligere skrevet Afskaf alderdommen, 2012. Den sidste sætning i bogen er: "Alderen er bedre end sit rygte, men desværre er rygtet ikke lige sådan, at ryste bort". Det råder denne bog bod på, hvor Kirk sætter fokus på en god alderdom. Det er ikke kun vores gener, der bestemmer, hvor gamle vi bliver, men absolut også vores livsstil. Han kommer rundt om det at blive ældre fra hjernens processer, til hvordan man holder den i gang, til fysisk aktivitet, konditræning, rødvin, god kost, sukkersyge og insulin, enlige, sex i en moden alder og nye dimensioner af kærlighed og samliv, dating, impotens, døden som tabu, latter, jonglering, it og hvordan man nedsætter demens osv. Det er en herlig bog, som er gennemsyret af viden og med en mængde gode råd til både hjernen og kroppen. Den er let læselig og med en jordnær tilgang til livet og til det at blive ældre. Det gode er, at der ikke bliver "talt ned" men bare ligefrem og med smittende entusiasme. Essensen er: Lev stærkt - lev længe.

Den er i stil med Gammel - aldrig i livet, 2010.

En positiv nærværende bog, med mange gode råd, som man straks kan gå i gang med. Der vil være mange læsere til den.


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 15 (2014)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 45, nr. 15 (2014)


Månedsskrift for almen praksis

Årg. 92, nr. 9 (2014)

af

af

Sybille Bojlén

Årg. 92, nr. 9 (2014)