Bøger / faglitteratur / bagebøger

71 glutenfri opskrifter til hverdag og fest


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 13. maj 2016

Bag glutenfri brød, kager, pizza mm. Bogen er målrettet cøliakiramte og kan bruges af alle, der ønsker bagværk uden gluten.

3. udgave af Dansk Cøliaki Forenings bagebog har et relativt lille, kvadratisk format med grafisk illustreret forside. Der indledes med kort information om bogens baggrund og om glutenfri bagning. Teksten er sat med små typer på hvidt eller farvet papir. Mange helsides farvefotos af bagværket, der er inddelt i kapitler efter type. Indholdsfortegnelse. Der er 71 opskrifter på hvidt og groft brød, boller, pizza og andre madbrød samt forskellige kager: lagkager, småkager, bradepandekager mm. Til sidst sponsorannoncer fra producenter af glutenfri produkter.

Lille, handy bagebog med appetitvækkende fotos af gode, anvendelige opskrifter. Skriftstørrelsen og den knapt så prangende forside kan medføre, at denne ganske udmærkede bog risikerer at blive lidt overset på hylden.

I 3. udgave er der rettelser og enkelte udskiftninger af opskrifter fra 2. udgave, Glutenfri - til hverdag & festBag uden glutenBag glutenfrit. Rækkefølge og navne på opskrifter er ændret, informationsafsnit revideret. I bogens sidste opskrift er en vigtig tekstlinje faldet ud og et misvisende foto anvendt. 2. udgave er stadig anvendelig med større format og skrifttype. Bag uden gluten og Bag glutenfrit har lignende indhold og emnetilgangI 3. udgave er der rettelser og enkelte udskiftninger af opskrifter fra 2. udgave, Glutenfri - til hverdag & fest. Rækkefølge og navne på opskrifter er ændret, informationsafsnit revideret. I bogens sidste opskrift er en vigtig tekstlinje faldet ud og et misvisende foto anvendt. 2. udgave er stadig anvendelig med større format og skrifttype. og Bag glutenfrit har lignende indhold og emnetilgangI 3. udgave er der rettelser og enkelte udskiftninger af opskrifter fra 2. udgave, Glutenfri - til hverdag & fest. Rækkefølge og navne på opskrifter er ændret, informationsafsnit revideret. I bogens sidste opskrift er en vigtig tekstlinje faldet ud og et misvisende foto anvendt. 2. udgave er stadig anvendelig med større format og skrifttype. Bag uden gluten og har lignende indhold og emnetilgang.