Bøger / faglitteratur

9. april 1940 - hele historien : hvad der virkelig skete


Beskrivelse


Forfatteren fortæller hele historien om dagen hvor Tyskland besatte Danmark i 1940 og afslutter med en teori om, hvad han tror der er grunden til at Danmark ikke ydede modstand mod invasionen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2010

af

af

Knud Weile

d. 9. mar. 2010

En bog der beskriver historien og forhistorien bag den tyske besættelse af Danmark i 1940. Målgruppen er først og fremmest yngre læsere med interesse for besættelsestidens historie, der vil vide, hvad der egentlig skete på den skæbnesvangre dato.

Forfatteren indleder med en detaljeret gennemgang af hændelserne under selve besættelsesaktionen og beskriver herefter optakten til invasionen og den førte danske udenrigs- og forsvarspolitik i førkrigsårene. Den militærhistorisk interesserede vil nok savne detaljer om de indsatte styrker og deres bevæbning, men i øvrigt behandles alle aspekter af de spredte krigshandlinger og de politiske og diplomatiske forhandlinger før og under besættelsen af Danmark. Alle konspirationsteorier omkring den 9. april afvises i bogen, men forfatteren kan alligevel ikke dy sig for i bogens sidste afsnit at argumentere for en egen teori om en hemmelig dansk/tysk bistandspagt, der dog ikke dokumenteres overbevisende.

Bogen er et udmærket supplement til den omfattende litteratur om besættelsestiden med dens samlede beskrivelse af de militære operationer og de politiske og diplomatiske forudsætninger for den fredelige besættelse af landet.

En velfortalt gennemgang af besættelsesaktionen i 1940 og dens forudsætninger henvendt til opgaveskrivere og interesserede i besættelsestidens historie.


Jyllands-posten

d. 19. mar. 2010

af

af

Flemming Østergaard

d. 19. mar. 2010


Kristeligt dagblad

d. 9. apr. 2010

af

af

Aage Trommer

d. 9. apr. 2010


Weekendavisen

d. 19. mar. 2010

af

af

Leif Blædel

d. 19. mar. 2010


Krigshistorisk tidsskrift

Årg. 46, nr. 3 (2010)

af

af

Jesper Gram-Andersen

Årg. 46, nr. 3 (2010)