Bøger / faglitteratur / klummer

Åh, business : klummer og andre korte tekster om organisationernes samfund (2004-2014)


Beskrivelse


44 klummer fra Jyllands-Postens erhvervstillæg fordelt på syv emner. I klummerne vendes og udfordres mange af de trends, som styrer ledelsesdiskursen for tiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 18. aug. 2014

Ledere med overskud til at fundere over ledelse vil med udbytte kunne gemme denne bog i skrivebordsskuffen, og tage den frem, når de ind i mellem trænger til at reflektere lidt over det, der sker omkring dem.

Finn Frandsen, der er uddannet filolog, har i mange år arbejdet ved institut for virksomhedskommunikation i Århus. Han har desuden skrevet en lang række klummer i Jyllands postens erhvervstillæg. Det er 44 af disse der nu foreligger i bogform, Klummerne bringes ikke kronologisk, men er delt op i 7 forskellige emnegrupper fra "forandringer" over "kriser" til "organisation" og "kommunikation". I klummerne vender og udfordrer Frandsen mange af de trends, som styrer ledelsesdiskursen for tiden. Han er en reflekteret skribent, der hverken falder for flygtige strømninger eller skjuler sig bag sur bedreviden. Han er derimod en engageret formidler, som stiller spørgsmål til sine læsere. Og så fornægter sprogmanden sig ikke. Frandsen skriver et nøgternt, letforståeligt og fremragende dansk, som som gør det muligt for ham at redegøre for selv komplicerede spørgsmål ganske kort.

Denne bog er en af de ledelsesbøger, der maner til refleksion frem for at docere. Der er ikke mange af dem. Peter Plys om ledelse er den eneste jeg kan komme i tanke om, men den er netop helt anderledes.

Finn Frandsen fra Aarhus Universitet præsenterer her 44 af de klummer, han i perioden fra 2004 til 2014 har offentliggjort i Jyllands postens erhvervstillæg. Skrevet på et fremragende dansk.