Det er læsere af historiske romaner mere end de spændingsafhængige, der vil søge denne bog om jagten på en fæl konspiration i København omkring afslutningen på 1. verdenskrig.
Anders Larsen, der er jævnaldrende med århundredet, mister begge sine forældre da han er 18. Moderen til Den Spanske Syge mens faderen dør under mere spektakulære omstændigheder. Anders er netop begyndt at arbejde som portørelev på Frederiksberg Hospital, hvor han forelsker sig i en velhavende pige. Undervejs afsløres det, at hans far, der var aktiv anarkist, efterlod sig materiale, der kan belaste en af tidens største mænd, og samtidig viser det sig, at Anders' barndomsvenner er mere end bare en drengebande. Der er ansatser til flere historier og Schmidt fletter dem fermt sammen. I tidsforskudte parallelle handlinger følger vi fx Anders i sensommeren 1918 og H.N. Andersen fra dreng til mand. Det kniber mere med at skabe stemning, og selvom handlingen er fyldt med ydre drama udebliver spændingen. Sproget er pænt og letflydende.
Schmidt, der viser at han kan researche en periode, er lidt mere konturløs når det drejer sig om at fokusere handlingen end Maria Helleberg, der i Den sommer da mændene forsvandt er omkring samme periode, men i et andet miljø og for andre læsere.
En jævn historisk roman fra de dramatiske måneder i København hvor Den Spanske Syge hærgede.