Bøger / faglitteratur

ADHD : opmærksomhedssygdommen hos børn og voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Kjær Schou

2007

Artikelsamling, der især henvender sig til fagfolk, men som også kan læses af pårørende, der ikke viger tilbage for et højt fagligt niveau.

Der er tale om en tværfaglig bog, der på et solidt fagligt grundlag beskæftiger sig med flere aspekter af ADHD hos både børn og voksne. Artiklerne kan læses enkeltvis, men samlet set giver de et omfattende billede af sygdommen, dens årsager, symptomer og behandling, og viser hvordan pårørende, pædagoger, lærere og psykiatere kan hjælpe mennesker med ADHD til en mere overkommelig hverdag. Bogen bevæger sig både på et praktisk-behandlingsmæssigt og et teoretisk-forskningsmæssigt plan. Bidragyderne er psykiatere, pædagoger og psykologer, og den gennemgående holdning er, at en koordineret behandling, der inddrager såvel pædagogiske som psykologiske og medicinske aspekter oftest er det optimale.

Blandt de mange bøger om emnet udmærker denne bog sig ved at omfatte alle aldersgrupper og ved sin grundige tværfaglighed.

Bogen sætter fokus på en udbredt sygdom, der ikke altid opdages, fordi den ofte ledsages af andre, mere kendte sygdomme. Fagligt velfunderet, men overskuelig og forståelig for de fleste og med sit tværfaglige aspekt en væsentlig bog for studerende og fagfolk inden for undervisnings-, sundheds- og socialsektoren.


ViPU viden

Årg. 9, nr. 4 (2007)

af

af

Dorte Eifer

Årg. 9, nr. 4 (2007)