Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Æggedreng


Beskrivelse


Billedbog. Villy skal starte i skole, og de andre har papforældre, to mødre der har købt et æg, et ekstra sæt forældre i et andet land, eller endda en far der er en donut (donor). Villy har bare en far og en mor, men han vil gerne være noget særligt, og ligesom alle de andre.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2020

af

af

Julie Arndrup

d. 24. apr. 2020

Herlig og morsom billedbog om forskellige familier, og om bare at ville være særlig, ligesom alle de andre. Velegnet til højtlæsning for 4-7-årige.

Villy skal starte i skole og glæder sig rigtig meget. Men allerede den første dag føler han sig utilstrækkelig. Alle de andre har papforældre, to mødre, der har købt et æg, et ekstra sæt forældre i et andet land, eller endda en far, der er en donut (donor). Villy har bare en far og en mor, men han vil gerne være noget særligt - og ligesom alle de andre. Om aftenen får han en god idé. Han skal bare bruge en bakke æg, noget pap og en fremmed mand, der vil være hans ekstra far. Planen går ikke helt som forventet, men den sætter gang i en god snak om familieformer, og det viser sig, at Villy er glad for de forældre, han har.

En virkelig fin og varm historie om en helt almindelig dreng og hans første møde med andre familieformer. Bogen vil egne sig rigtig godt til oplæsning i storegrupper i børnehaven eller i 0. kl., når de nye børn starter. Den er oplagt til dialogisk læsning, og er samtidig også en virkelig godt fortalt og morsom historie. Illustrationerne af Zarah Juul er både søde og levende og tilfører historien ekstra lag, når vi ser Villys tanker og overvejelser.

Andre bøger om familieformer er fx Vores fantastisk forskellige familierHvem henter mig? eller Hvem henter mig?Andre bøger om familieformer er fx Vores fantastisk forskellige familier eller .


litteratursiden.dk

d. 8. juni 2020

af

af

Mette Balle Christensen

d. 8. juni 2020

En sød og humoristisk historie om en drengs første møde med forskellige familieformer. Nogle har forældre af pap, andre har kun en mor, som har fået barn med en donor. Og så er der dem, som har to mød...