Bøger / faglitteratur / billedværker

Ægteskab, lidenskab og anden galskab


Beskrivelse


En række vittighedstegninger om det altid aktuelle emne ægteskab, præsenteret i Storm P.'s karakteristiske streg.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2019

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 24. sep. 2019

Ældre vittigheder om ægteskab og lidenskab, tegnet og fortalt af Storm P. For det voksne publikum med interesse for Storm P.

Bogen rummer 95 ældre vittigheder tegnet og fortalt af Storm P., som problematiserer ægteskabet og samlivet mellem mænd og kvinder. Fx her: "Og så blev de gift og levede meget lykkeligt - hver for sig". Tegningerne er i s/h og viser ofte to voksne mennesker i en samtale. Mange af vittighederne har fokus på kvinders følelsesliv og manglende logisk sans, men også mænds forgabthed i kvinder. Flere af vittighederne fortælles også af børn som her, hvor det er drengen, der starter og pigen, der afslutter: "Når jeg bliver stor, så vil jeg tjene penge ligesom far. Ja. Og jeg vil give dem ud - ligesom mor." Robert Storm Petersen har i sin levetid produceret omkring 60.000 vittighedstegninger.

Storm P. var i sin egen tid suveræn til at spidde tidsånden i sine mange humoristiske tegninger. Mange af hans finurlige "fluer" kan stadigvæk få os til at grine, men denne samling afspejler et bedaget kvinde- og mandesyn, som ikke alle vil synes er sjove i dag.

Robert Storm Petersen var meget produktiv både som maler, forfatter, skuespiller og "opfinder". Man kan læse meget mere i Den store Storm P. bog, der viser uddrag fra hans store produktion.