Bøger / faglitteratur / tegninger

Den store Storm P. bog


Beskrivelse


Over 350 af Storm P.s (1882-1949) bedste og sjoveste opfindelser, fluer, plakater,malerier, striber med Peter og Ping, De tre små mænd og nummermanden og m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2014

af

af

Søren Møller

d. 30. okt. 2014

Nyt udvalg af tegninger af Robert Storm Petersen. Børn kan se med, men mest for voksne.

Robert Storm Petersen (1882-1949) tegnede ca. 60.000 vittighedstegninger, tegneserie-striber og plakater. Her bringes fra Storm. P. museets samling 350 af alle typer og fra alle produktionsår. I indledningen skriver kunsthistoriker Matthias Wivel om tegnerens liv, motiver, inspirationer og om de mange udgivelser, hvor han blev trykt. Storm P. spænder vidt fra skrap socialkritik over det filosofiske og til det, som nogle vil finde plat eller måske nonsens-humor. Her bringes flest sort-hvide tegninger, men også mange eksempler på farvede tegninger, plakater og akvareller, som præsenteres på bogens store sideformat.

Stort og alsidigt udvalg af den danske tegners arbejder, i format og tryk og på papir, som viser det hele godt.

Selv om Storm P.s tegninger udkom i aviser og blade, så er de siden blevet genoptrykt i en lang række bøger. De nyeste er De 3 små mænd og nummermandenAlle opfindelserneStorm P. - indenfor og udenfor (Forord Lars Bukdahl) og Alle opfindelserne, der begge har fokus på udvalgte dele af tegnerens produktion. For at finde et allround udvalg som herværende, skal man tilbage til Storm P. - indenfor og udenfor. Udvalget af tegninger er temmelig forskellige fra bog til bog, således at de kan supplere hinandenSelv om Storm P.s tegninger udkom i aviser og blade, så er de siden blevet genoptrykt i en lang række bøger. De nyeste er De 3 små mænd og nummermanden (Forord Lars Bukdahl) og , der begge har fokus på udvalgte dele af tegnerens produktion. For at finde et allround udvalg som herværende, skal man tilbage til Storm P. - indenfor og udenfor. Udvalget af tegninger er temmelig forskellige fra bog til bog, således at de kan supplere hinandenSelv om Storm P.s tegninger udkom i aviser og blade, så er de siden blevet genoptrykt i en lang række bøger. De nyeste er De 3 små mænd og nummermanden (Forord Lars Bukdahl) og Alle opfindelserne, der begge har fokus på udvalgte dele af tegnerens produktion. For at finde et allround udvalg som herværende, skal man tilbage til . Udvalget af tegninger er temmelig forskellige fra bog til bog, således at de kan supplere hinanden.