Bogen henvender sig klart til det psykiske behandlersystem og politiske beslutningstagere, men kan også læses af andre med psykiske lidelser.
Rasmussen har skrevet en del debatindlæg om manglerne i det danske behandlersystem, men debuterer som forfatter med denne delvist selvbiografiske roman. En kærlighedsløs barndom og voldsom mobning i folkeskolen har givet Peter angstneuroser, som han forgæves prøver at få behandlet ordentligt. Han støder mest på afvisning og arrogance i det offentlige system, og hans fortvivlede tilstand med meget rod i parforhold dulmer han ved druk, narko, sex, hård styrketræning og omgangskredsen i rockermiljøet. Det meste af resten af tiden lever han på nettet med spil, messenger og dating. Rasmussen formulerer sig udmærket, men bogen kunne absolut vinde ved en kraftig beskæring. Som den er, er det næsten en 1:1 genfortælling af hans dramatiske liv, men også jævne hverdag med rutinemæssige gentagelser. Derved kommer den til at fremstå som meget privat, og det erklærede politiske budskab drukner lidt i trivialiteter.
Selv om bogen er i romanform er den mest i slægt med selvbiografiske skildringer af psykiske lidelser.
En meget privat bog, hvor det erklærede mål - at råbe behandlersystemet op - delvist overskygges af den meget detaljerede skildring af hverdag og tanker.