Bøger / faglitteratur

Afslutningen på Mellemøsten, som vi kender det : et essay


Beskrivelse


Om årsagerne til Mellemøstens problemer og scenarier for fremtiden i regionen. Med gennemgang af af problemerne i Mellemøsten og de seneste års begivenheder i regionen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 11. aug. 2017

Om årsagerne til Mellemøstens problemer og scenarier for fremtiden i regionen. Bogen kan læses af alle med interesse for international politik, Mellemøst-konflikter og Syrien i særdeleshed.

"Det arabiske forår" i 2011 bragte håb om bedre tider for mange lande i Mellemøsten. Eftertiden har dog vist, at det ikke var svaret på regionens problemer. Volker Perthes skitserer årsagerne til Mellemøstens årelange problemer, hvor især staternes sammenbrud i Syrien og Irak behandles. Der redegøres for IS som organisation fra at være en aflægger af Al-Qaeda til den stærke position IS har i dag. Forfatteren opstiller en række scenarier for fremtiden i regionen, men fremfor alt opfordrer Perthes til at lade diplomati, og ikke militær intervention, være løsningen på flere af konflikterne. Perthes har tidligere skrevet en række bøger om Mellemøsten, men denne er første udgivelse på dansk.

Det lykkes Perthes i denne relativt korte bog at gøre rede for de komplekse problemer i Mellemøsten gennem 100 år. Samtidig gennemgår han de seneste års begivenheder i regionen med detaljer, der ellers ofte går tabt i den daglige debat om konfliktområdet. Kort sagt: Skal man læse en enkelt bog for at forstå problematikkerne i Mellemøsten, bør det være denne.

Efter foråret behandler også konflikterne i regionen, men fokuserer mest på Egypten og konflikterne i nyere tid.Informationer og udgaver