Bøger / skønlitteratur / digte

Alderen er med mig


Beskrivelse


Digte. Med skæve og underfundige formuleringer reflekterer det aldrende digterjeg over hverdagen og livets gang.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2011

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 15. aug. 2011

En forholdsvis lettilgængelig digtsamling med livsfilosofiske og finurlige iagttagelser om blandt andet tilværelsens skæve gang. Vil af lyriklæsere i den sammenhæng kunne bruges bredt.

Den alsidige Tønder-forfatter kan nu tilføje endnu en digtsamling til sin efterhånden lange række af udgivelser siden debuten i 1970. Som titlen antyder, er et af bogens temaer refleksioner over tidens gang og livserfaringer. Digterjeget udtrykker taknemmelighed over livet og dets små glæder: "Nyd øjeblikket / om lidt er det væk". Der trækkes tråde til drømme og erindringer fra barndommen, selv om hukommelsen også kan svigte: "Hist hvor vejen slår en bugt / møder jeg én jeg kender / men ikke husker". Flere af digtenes skæve og underfundige formuleringer kan anvendes til inspiration til taler eller citater i artikler, breve mv. Et andet tema er digterjegets inspiration af sprogets rigdom og læsning af andre forfattere som Joseph Conrad og Sylvia Plath, der kommunikeres med i teksterne. En nydelig bog, hvis omslag prydes af et af Peter Martensens drømmeagtige og dragende billeder. I klargøringen anbefales flapperne bevaret.

Temaet livserfaringer og tidens gang, der i øvrigt giver mindelser om fx Peter Poulsens Rulleteksterne, gennemskriver Fogtmann Lauridsen også i sine foregående digtsamlinger, fx Glemmesteder fra 2007.

Med skæve og underfundige formuleringer reflekterer det aldrende digterjeg over hverdagen og livets gang i en lettilgængelig stil.