Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alene hjemme


Beskrivelse


Da Rikke kommer hjem fra skole, er mor ikke hjemme. Hvor mon hun er? Er der sket en ulykke?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2009

af

af

Bodil Pedersen

d. 22. dec. 2009

Bogen henvender sig til børn, der har opnået en vis læsefærdighed. Lix 14. Indhold og sværhedsgrad er passende for 2.-3. klasses elever.

Den genkendelige historie handler om Rikke, der skynder sig hjem fra skole for at hygge med mor. Men mor er væk, og nu drejer det sig om at finde hende igen. Rikke forsøger sig med naboen, Brugsen osv. Hendes følelse af at være helt alene og forladt beskrives i små, overskuelige kapitler. Sideløbende hører læseren om mor, der under en tur i skoven med hunden, Vaks, kommer til skade. Til sidst bliver hun lykkeligt fundet af politihunde, og alt ender godt. Teksten består næsten udelukkende af korte sætninger uden ledsætninger samt dialog. Det giver sammen med brugen af nutid et vist staccatoagtigt præg. Der er nogle få stavelsesdelinger og sort-hvide illustrationer. I 2009 og 2008 udkom af samme forfatter Rikke finder rav og Rikke syder salt begge for begynderlæsere og begge med børnesange.

Der findes generelt mange titler med samme tema som Alene hjemme for begynderlæserne. Denne bog tilføjer ikke umiddelbart nogen ny dimension indholdsmæssigt eller layoutmæssigt.

Bogen har identifikationsmuligheder og vil være i orden til frilæsning, men så højt et lix-tal kunne sagtens bære en mere kompleks handling og større sproglig udfordring.