Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hjælp - det spøger


Beskrivelse


Lukas glæder sig. Han skal - for første gang - prøve at være helt alene hjemme en aften. Men det bliver mørkt, og der er uhyggelige lyde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2011

af

af

Vibeke Axelsen

d. 15. apr. 2011

Bogen henvender sig til børn, der lige har lært at læse (lix 7), ca. 7 år. Den er til fritidslæsning.

Forfatteren har skrevet mange letlæsningsbøger og er kendt af målgruppen. Denne bog er en af i alt fire små gysere i en ny serie kaldet Mini gys. I denne skal Lukas på 8 år være alene hjemme for første gang en aften; en situation, som er genkendelig for de små gyserlæsere. Han synes, det er herligt, så kan han gøre nøjagtig, som han lyster. Men i mørket forstærkes sanserne, og Lukas lægger mærke til lyde og andet, som gør ham bange. Da radioen pludselig tændes helt af sig selv, er det nok. Han går i seng, men skal skræmmes lidt endnu. Det er - heldigvis! - forældrene, der har glemt nøglen og derfor kaster sten på ruden. Bogen er inddelt i fire overskuelige kapitler med overskrift. Typografien er stor, og bogen er gennemillustreret med illustrationer i tegneseriestil. I streg og farver understreger de fint uhyggen. De korte sætninger er dels læsevenlige på grund af længden, men de er også en del af genrens karakteristika, som herved litterært introduceres for begynderlæserne.

Der er endnu tre bøger i serien. På biblioteket har vi også i samme sværhedsgrad i seriekombinationen Let ps og Gys. Der er i det hele taget udkommet mange "letlæsningsgysere".

Der er stor efterspørgsel - specielt fra de små drenge - af uhyggelige bøger, der er lette at læse. Denne vil være god at give dem.