Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alf & Alfa - hvem stjal Daisy Diamonds smykker?


Beskrivelse


Krimi. Daisy Diamonds smykker forsvinder, og ingen ved, hvem der har taget dem. Heldigvis har både Alf og Alfa gode øjne og er opfindsomme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2020

af

af

Stine Bille

d. 22. apr. 2020

Alf og Alfa er papsøskende og detektiver. De løser detektivgåder i Dumleby. I denne bog skal de finde Daisy Diamonds smykker. Man kan som læser også lege detektiv, mens man læser bogen, ved at se godt på tegningerne. For 9-11-årige.

"Alf & Alfa - hvem stjal Daisy Diamonds smykker?" er en ny bog i serien "Detektiverne i Dumleby". Alf og Alfa er lige blevet papsøskende. Mens far og mor sidder på sofaen og kysser, går de to rundt i Dumleby og løser mysterier. Først præsenteres vi for Dumlebys lidt mærkelige beboere, som alle har sjove navne, fx Dyt Kaj og Finn Finn, og herefter går opklaringsarbejdet i gang. Daisy Diamonds smykker forsvinder, og ingen ved, hvem der har taget dem. Heldigvis har både Alf og Alfa gode øjne og er opfindsomme. Tekst og illustrationer hænger nøje sammen, og der er bevidst lagt spor ind i illustrationerne, så læserne kan være med til at løse gåderne. Lykkes det ikke undervejs, så er der hjælp og ledetråde til slut i bogen. Der findes desuden elevopgaver på forlagets hjemmeside. Bogen har lix 12.

Som de andre bøger i serien, er det en sjov og opfindsom detektivbog. De humoristiske og farverige illustrationer inviterer automatisk læseren med ind i fortællingen og med til at løse gåderne.

Det er oplagt at læse de andre bøger i serien, fx Alf & Alfa - hvem stjal Arne Røvagers kat?Roger & Åge - detektivmysterier. En anden bog om detektiver er Roger & Åge - detektivmysterierDet er oplagt at læse de andre bøger i serien, fx Alf & Alfa - hvem stjal Arne Røvagers kat?. En anden bog om detektiver er .