Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alf & Alfa - hvem stjal Arne Røvagers kat?


Beskrivelse


Krimi. Alf og Alfa er papsøskende og detektiver. De skal bl.a. finde Arne Røvagers fine kat. Kan du hjælpe detektiverne Alf og Alfa med at undersøge sagerne og finde sporene?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2019

af

af

Stine Bille

d. 15. nov. 2019

Alf og Alfa er papsøskende og detektiver. De løser detektivgåder i Dumleby. I denne bog skal de bl.a finde Arne Røvagers fine kat. Man kan som læser også lege detektiv, mens man læser bogen, ved at se godt på tegningerne. For 9-11-årige.

En ny bog i serien "Detektiverne i Dumleby". Alf og Alfa er lige blevet papsøskende. Mens far og mor går og kysser, går de to rundt i Dumleby og løser mysterier. Først præsenteres vi for Dumlebys lidt mærkelige beboere, som alle har sjove navne fx Dyt Kaj og Finn Finn. Der er tre mysterier i bogen, som Alf og Alfa skal forsøge at løse. Arne Røvagers fine kat bliver stjålet. Hvem er tyven? Og hvem har spist 10 af Kringle Alis lagkager, og Finn Finn er blevet væk. Kan de mon løse de tre mysterier? Tekst og illustrationer hænger nøje sammen, og der er bevidst lagt spor ind i illustrationerne, så læserne kan være med til at løse gåderne. Lykkes det ikke undervejs, så er der hjælp og ledetråde til slut i bogen. Der findes desuden elevopgaver på forlagets hjemmeside. Bogen har lix 11.

Det er en sjov og lidt anderledes detektivbog, som helt sikkert vil glæde både drenge og piger. De sjove og farverige illustrationer inviterer automatisk læseren med ind i fortællingen og med til at løse gåderne.

Det er oplagt at læse de andre bøger i serien fx Alf & Alfa - hvem stjal Kurt Knos tamme rotte?Roger & Åge - detektivmysterier eller fx Roger & Åge - detektivmysterierDet er oplagt at læse de andre bøger i serien fx Alf & Alfa - hvem stjal Kurt Knos tamme rotte? eller fx .