Bøger / faglitteratur / erindringer

Alle skifter : med rutebilen på livsrejse


Beskrivelse


Den pensionerede præst Thomas Kristensens (f. 1948) livsbetragtninger sat i perspektiv gennem syv årtiers rejse med rutebil med Nørre Nebel-Tarm-Skjern-ruten i Vestjylland.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jan. 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 18. jan. 2019

Biografi om den pensionerede præst Thomas Kristensens livsbetragtninger sat i perspektiv gennem syv årtiers rejse med rutebil i Vestjylland. For voksne med lokal interesse eller ældre læsere, der kan genkende tiden/livsforløbet.

Bog om at rejse - helt konkret med Nørre Nebel-Tarm-Skjern-ruten - men med hovedvægt på en refleksion over livsrejsen. Læseren følger forfatteren på tur med rutebilen fra midten af 1950'erne og op til i dag - stoppested for stoppested. Ud over rutebilturen giver forfatteren et tidsbillede ud fra sin barn-, ung- og voksendom og den store udvikling, der har været, de syv årtier bogen følger. Forfatteren er præst, og der er mange betragtninger om hans kristne tro og det åndelige tab/kristendomsforskrækkelsen, der ifølge ham er kommet i Danmark.

Bogen er velskrevet og skrives ofte i dramatisk nutid - også når turen foregår i 50'erne. På den måde er det, som om læseren er med på turen lige nu, og det er vedkommende. Selv om bogen indeholder mange private minder, så perspektiverer forfatteren hele tiden til samtiden. Bogen er flere steder mest interessant, hvis man er kristen p.g.a. de mange beskrivelser af gudsforholdet og kirkens rolle.

En sang fra de varme lande bruger også en rejsebeskrivelse til at tage et opgør med åndløsheden. Forfatteren henviser selv ofte til Vilhelm Birkedals forfatterskab.


Kristeligt dagblad

d. 5. feb. 2019

af

af

Claus Grymer

d. 5. feb. 2019