Bøger / faglitteratur / kogebøger

Almanak


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med udgangspunkt i årets gang og sæsonernes skiftende råvarer tilbyder bogen mere end 1000 opskrifter på aftensmad, småretter og desserter, men også syltesager, pålæg, drikkelse, brød og kager.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2010

af

af

Birgit Sloth

d. 18. nov. 2010

Claus Meyer er kendt for sit engagement i at forbedre danskernes madvaner på en udogmatisk, livsnydende måde og for en lang række kvalitetskogebøger. Derfor vil denne nye kogebog blive efterspurgt, hvilket den absolut fortjener. Kogebogen leverer over tusind opskrifter på dansk mad, der er både traditionsrig og fornyet. Det eneste, der måske vil afholde lånerne fra at tage bogen med hjem, er vægten på 2,6 kilo.

Claus Meyers første kogebog Året rundt i Meyers køkken udkom i 2001. Almanak følger samme princip med at tage udgangspunkt i sæsonens råvarer, men med fokus på moderne dansk hverdagsmad. Der er opskrifter på minimum to retter til hver eneste dag i året, opstillet efter måned, ugenummer og ugedag, samt et godt register. Indimellem er der afsnit med "Ud i naturen", der fx kan handle om lystfiskeri eller mælkebøtter, og overalt er der værdifulde tips. Bogen er gennemillustreret med gode fotografier af natur og færdige retter. Opskrifterne præsenteres i et tydeligt og flot layout på lækkert papir, og nok så vigtigt, er det lutter gode, gennemarbejdede opskrifter. Der er så meget, man får lyst til at lave, og fire afprøvninger gav alle et perfekt resultat.

Grundkøkken har færre opskrifter, men flere grundlæggende køkkenteknikker.

En enestående kvalitetskogebog med opskrifter på moderne dansk mad, der må blive en klassiker.


Jyllands-posten

d. 3. dec. 2010

af

af

Tage Clausen

d. 3. dec. 2010


Børsen

d. 10. dec. 2010

af

d. 10. dec. 2010