Bøger / faglitteratur / billedværker

Alt & intet (flere sprog)


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Udstillingskatalog med fotografier og beskrivelser af værker af den danske lydkunstner Jacob Kirkegaard (f. 1975).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2017

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 13. feb. 2017

Udstillingskatalog med omtale af fem lydinstallationer af den danske kunstner Jacob Kirkegaard. For alle med interesse for moderne nordisk kunst og lydkunst.

Værkerne beskrives som lydoptagelser af bl.a. smeltende is og kælvende gletsjere under isfjorden på Grønland og resonanslyde fra forladte rum i den radioaktive zone i Tjernobyl. I et interview med kunstneren beskrives Kirkegaards praksis som en "kobling af videnskabelige undersøgelser og kunstneriske iscenesættelser". Værkerne sættes ind i en kunsthistorisk sammenhæng og omtaler inspirationskilder. Der er fotos i s/h og farve med motiver fra optagelserne i fx Grønland og Tjernobyl. Teksterne er på dansk og engelsk. Kataloget er udgivet i forbindelse med udstillingen alt & intet på Kunstmuseet Aros. Udstillingen er syvende præsentation i rækken ARoS FOCUS//NEW NORDIC.

De korte velskrevne tekster fører hurtigt læseren ind i et intellektuelt refleksionsrum om lyd og tid. Plads til eftertanke er der også i de mange fotos med fokus på den nøgne natur eller bygningernes forfald og hvor fraværet af personer er slående.

Det er muligt at lytte til Kirkegaards værk i 40 days of silenceEarside outSomething strange this way. Han har også udforsket lyden af det syngende sand i Omans ørken, som man kan læse om i Earside out. ARoS har tidligere vist multimedieværket Something strange this way, der også inddrager lydDet er muligt at lytte til Kirkegaards værk i 40 days of silence. Han har også udforsket lyden af det syngende sand i Omans ørken, som man kan læse om i . ARoS har tidligere vist multimedieværket Something strange this way, der også inddrager lydDet er muligt at lytte til Kirkegaards værk i 40 days of silence. Han har også udforsket lyden af det syngende sand i Omans ørken, som man kan læse om i Earside out. ARoS har tidligere vist multimedieværket , der også inddrager lyd.