Bøger / skønlitteratur / noveller

Alt var kun en drøm : flygtige illusioner og erindringshug : symfonisk kortprosa


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med jubilæumsfestivalen Billeder af liv.

Korte tekster med erindringsglimt fra en forvirret barndom, der var præget af usikkerhed og tab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2018

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 8. aug. 2018

Korte tekster med erindringsglimt fra en forvirret barndom, der var præget af usikkerhed og tab. Især læsere med samme oplevelser kan spejle sig i fortællingerne.

Debuttekster af Hanne Karin Garborg, som udgiver sin bog under pseudonymet Madame Garborg. Fortælleren tænker tilbage på sin barndom, som huskes i brudstykker, for eksempel: Moderen forekommer fraværende og syg, så faderen skælder ud, hvis tingene ikke bliver ordnet derhjemme. Barnets kæledyr går det ikke godt med, og det gør indtryk. Af de voksne får fortælleren at vide, at de ikke må lade sig fotografere. Fortælleren kalder faderens nye kæreste for "Den nye", og minderne om moderen har fortælleren fra de mange sange, som hun sang, og som der henvises til i teksterne. Bogen blev præsenteret ved den københavnske litteraturfestival "Billeder i liv".

Garborgs tekster er ikke svære at læse, og de balancerer i grænselandet mellem fantasi og erindring. De korte, staccatoagtige sætninger med hyppig brug af versaler giver Gamborg en særlig stil.

Af andre erindringstekster, som bearbejder en usikker barndom, kan eksempelvis nævnes Malene Ravns MiaMindre pletter og Katrine Grünfelds Mindre pletterAf andre erindringstekster, som bearbejder en usikker barndom, kan eksempelvis nævnes Malene Ravns Mia og Katrine Grünfelds .