Bøger / skønlitteratur / roman

Bedrag


Beskrivelse


Astrid har haft en vanskelig barndom, og som voksen har hun det heller ikke let. Arne bliver ved med at bedrage hende, og angsten er ved at æde hende op.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2014

af

af

Lone Krøgh

d. 25. aug. 2014

Dansk romandebut om en kvinde i opløsning. Den henvender sig fortrinsvis til vante læsere af ny dansk litteratur.

Astrid har on and off været sammen med Arne i mange år, men nu flytter hun definitivt fra ham. Han er smålig, uærlig og bedrager hende åbenlyst. Hun arbejder som nattevagt på en telefonrådgivning, og kombinationen af psykisk sårbare som hende selv i telefonen og det opslidende parforhold får hende til at gå i stykker. Mens hun forgæves prøver at holde sammen på sig selv, husker hun tilbage på en barndom med en morfar, der forgreb sig på hende, og en ustabil mor. Hendes overlevelsesstrategi har gennem hele livet været at forsøge at tænke det ubehagelige væk og at tingsliggøre sig selv. Selvbedraget holder ikke i det lange løb, og nu truer angsten med at overtage hendes liv. Romanen springer i tid og synsvinklen mellem første og tredje person ental, og de korte sætninger kræver en tæt læsning. Bedrag er Eva Iversens (f. 1954) første roman.

En lignende romandebut om et lignende emne er Christel Wiinblads Prolog fra 2011.

Dansk debut om en psykisk sårbar kvinde på vej mod opløsning. Den er skrevet i korte sætninger og vil appellere til læsere af ny dansk litteratur. Lidt tam forside.


Jyllands-posten

d. 23. aug. 2014

af

af

Jon Helt Haarder

d. 23. aug. 2014