For interesserede i nordisk/islandsk samtidslitteratur, i underfundige, underspillede romaner og også oplagt til de mange litterære læsekredse. Bogen er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2008.
Sturla er 51 år, far til 5 børn han stort set ikke ser, med et akavet forhold til sine forældre. Mest af alt, og ikke mindst i egne øjne, er han lyriker og på sin 7. udgivne digtsamling. Selvoptaget, småpsykotisk og fordrukken og nok i sig selv. Ved bogens start har Sturla erkendt, at dagene som lyriker er talte, han køber en svinedyr frakke og er også ved at gøre sig klar til lyrikerfestival i Vilnius. Næsten som islandsk ambassadør, men det bliver med alt andet end værdighed, Sturla indtager Vilnius. Som person er Sturla dybest set uinteressant, men Bragi Ólafssons spiddende og morsomt underspillede portræt gør også bekendskabet med Sturla (som man alligevel må tage hatten af for) til et møde med et liv, når alle rammer vælter, og det nærmest tager karakter af absurd teater. Sturla står med alle sine karakteristika lysende klar. Bragi har øje for detaljer og ikke mindst mennesker, deres tilhørsforhold og miljøer. Sturlas opgør er et overraskende og morsomt kunststykke.
Bragi Ólafsson har tidligere udgivet Kældedyr, 2003 på dansk.
Underholdende, overraskende, ordrig og lunt underspillet. Hvis det er Bragi Òlafssons tur til at få Nordisk Råds litteraturpris er det helt ok med mig. Flot cigarfarvet omslag med guldtryk, tekstuddrag og signal om et ikke helt almindeligt indhold.