En lille fin bog for de 8-11-årige til læsetræning (lix 16) med stift bind og god forside, der afspejler handlingen. Kan bruges både til selvlæsning og til emnearbejde i skolen.
Morten Dürr har skrevet let læste bøger for flere forskellige aldersgrupper og inden for forskellige genrer. Denne handler om Amir, der er 9 år og lige startet i 2. klasse. I skolen skal de skrive om deres sommerferie, men Amir vil ikke bruge det almindelige alfabet. Han laver sit eget alfabet ved at bruge tegninger og fortæller om sin sommerferie på den måde. Læreren siger, at det er forkert og sætter Amir til at øve på bogstaverne, hvilket Amir synes er kedeligt. Han bliver sendt til sundhedsplejersken, der tager fat i de tegninger fra ferien, der i hendes optik handler om død og ødelæggelse og tolker, at Amir er ked af det. Forældrene bliver også bekymrede, og en dag er Amir forsvundet. Alt ender dog godt, og Amir kan sagtens håndtere det "rigtige" alfabet. Satsen er stor, der er godt med luft mellem linjerne og læsningen understøttes af fine illustrationer.
Denne bog ligner Dürrs tidligere bøger om nye danskere (Samira, Fatima og Salma) og også i denne har Peter Bay Alexandersen illustreret på fineste vis. Den femte bog i serien kommer i 2012 og hedder "Omar mister Messi".
God letlæst bog der rammer ind i børnenes lyst til at skrive i koder og lave deres egne alfabeter. Jeg ville ønske, at vi havde haft bøger som denne, da jeg var lille, til at supplere Læs og forstå 2-4 og Troldepus-bøgerne.