Bøger / skønlitteratur / dramatik


Beskrivelse


Skuespil, der foregår i en andelsboligforening. Mange dagligdags problemstillinger i en opgang vendes, men sygdom og ulykke får trivaliteterne til at blegne. 7 roller (5 mænd, 2 kvinder), 4 scener/locations. Varighed: Ca. 120 min.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 24. mar. 2017

Drama for syv medvirkende, der foregår i en andelsforening. Alle typer af problemer, der kan opstå, når mennekser levet tæt sammen kommer op til overfladen. For voksne og unge dramainteresserede.

Første scene består af beboernes problemer i forhold til at bo i opgangen. Alt lige fra affald til lydniveau artikuleres, som om de talte i munden på hinanden. Efter introscenen følger en kronologisk handling med forskellige problemstillinger: Der er en rotte i kælderen, et af børnene slår et andet barn og det kulminerer, da de får en gynge og en ny beboer overholder ikke reglerne og bliver uvenner med opgangens pedant. De dagligdags problemstillinger kommer i et andet lys, da både sygdom og ulykke rammer. Dramaet kulminerer til sommerfesten. Dramaet er for minimum 7 medvirkende. Der indgår også to børn på ca. 3 år, som dog ikke er på rollelisten.

Interessant drama om hverdagens mange problemer, når mennesker bor tæt. Det er overraskende, da der kommer større drama ind i historien i form af sygdom. Sygdomshistorien bruges dog ikke til dramaets slutning, hvilket der var lagt op til. Sommerfestens dramatiske afslutning havde læseren ikke set komme. Replikkerne falder fint og naturligt, særligt de replikker, hvor beboerne vil være høflige, mens de rent faktisk skælder ud, er meget velskrevne.

To andre nyskrevne dramaer, der også er medrivende og sætter problemer til debat: De syv enaktereHeidi, en rejse til helvede og Heidi, en rejse til helvedeTo andre nyskrevne dramaer, der også er medrivende og sætter problemer til debat: De syv enaktere og .