Bøger / skønlitteratur / dramatik

Heidi, en rejse til helvede


Beskrivelse


Skuespil. Dokumentarisk teater om Heidi Kristensen (1962-1987), der som 15-årig bliver morgenbolledame hos Simon Spies, men som senere havner i et eskalerende stofmisbrug og ender med at dø af AIDS. 4-10 roller. Varighed: Ca. 2 t., 30 min.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2016

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 5. dec. 2016

Drama af genren "Virkelighedsteater" om den 15-årige Heidi, der bliver piccoline/morgenbolledame hos Simon Spies, narkoman og dør af AIDS. For 4-10 medvirkende. For dramainteresserede voksne.

Drama skrevet i en ny dokumentaristisk genre. Stykket foregår på forskellige planer med skift frem og tilbage, fx træder skuespillerne frem og har et kommentarspor ved siden af den spillede historie om Heidi, hendes misbrugsopvækst og dysfunktionelle familie. Der indgår også faktabokse om fx 80'erne, Simon Spies, AIDS samt CV'er på de væsentligste personer. Vi følger historien fra Heidis barndomshjem via hendes lillesøster, til hun bliver ansat hos Spies, der byder på ferier og stoffer i lange baner. Hun flytter ind hos Simon Spies, men da hun ikke vil giftes med ham, smider han hende på gaden. Her prostituerer hun sig, får en datter, der dør, og som 24-årig dør hun selv af AIDS.

Utrolig spændende, interessant og medrivende drama. De mange skift i planer og afdækningen af dels Heidis miserable baggrund og Spies' misbrug af unge, socialt udsatte piger fungerer umanerligt godt. Man rystes, rives med, får god info undervejs og stor lyst til at se stykket opført.

Et andet gennemført drama, også med en dysfunktionel familie og voldtægt som omdrejningspunkt, er FestenGengangere. Et klassisk drama med samme åndeløse spænding er GengangereEt andet gennemført drama, også med en dysfunktionel familie og voldtægt som omdrejningspunkt, er Festen. Et klassisk drama med samme åndeløse spænding er .Informationer og udgaver