Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Angst - tæt på!


Beskrivelse


Forfatterens (f. 1968) personlige beretning om et år med angst og depression, med råd til pårørende og de angste selv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2013

af

af

Grethe Lorentzen

d. 18. feb. 2013

Personlig beretning om et år med angst og depression, med råd til pårørende og de angste selv. Målgruppen er personer, der lider af angst, deres pårørende samt læsere af psykiatriske sygehistorier.

Dion Knudsen (f. 1968), arbejder som steward, foredragsholder og brevkasseskribent om sundhed. I bogen fortæller han sin egen sygehistorie med panikangst og depression, som startede pludseligt på en ferie. Hjemme igen kom han i behandling hos en psykiater, da han indså, at han ikke kunne klare det selv, var sygemeldt/delvist sygemeldt igennem et års tid, mens angstanfaldene stod på. Han giver i bogen råd til de angstramte og pårørende om håndtering af angst og depression. Broderens tidligere angstanfald omtales kortfattet, så Knudsen optræder således i rollen som både pårørende og patient. Den dobbelte rolle har sikkert givet input til de succesfulde foredrag Knudsen afholder, og den illustrerer også, at det kræver tålmodighed at være pårørende til angste.

Kom stærk ud af din angst : en beretning om at ligne en succes udenpå og være bange indeni, 2012, er, som denne, en personlig beretning med råd om at komme ud af angsten. En helt almindelig historie : når angsten tager magten, 2009, er en indsigtsfuld beretning, der løfter sig ud over det private.

Den talesprogsprægede beretning om et år med panikangst og depression, succesfuld psykiatrisk behandling og langsom bedring mod en håndterbar hverdag, løfter sig ud over privatsfæren i kraft af Knudsens råd til angstramte og deres pårørende.