Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Anna og Aisha bliver uvenner


Beskrivelse


Anna er adopteret fra Kina, og en dag siger Aisha noget dumt om Kina. Anna bliver så vred, at hun slet ikke ved, hvordan de skal blive gode venner igen. Det er svært for Anna, men så er det godt at Bedste kan hjælpe.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2013

af

af

Henriette Olesen

d. 23. jan. 2013

Anden bog om den adopterede pige Anna, Anna og Aisha bliver uvenner. Det er en fin højtlæsningsbog til børn i alderen 5-9 år men fortrinsvis til piger.

Anna og Aisha er bedste venner, en dag i skolen skal de lave en tegneserie om et land. Da Anna er adopteret fra Kina, vælger hun at skrive om det land. Aishas familie er fra Tyrkiet, så det vælger hun. Pludselig får Aisha sagt nogle dumme ting om Kina, og Anna bliver meget ked af det; hvordan skal Anna forholde sig til, at kinesere spiser hunde, og hvordan bliver man gode venner igen. Der er nogle rigtig gode temaer i bogen, ikke bare adoption men også venskab og forskelligheder. Historien er vedkommende for alle børn i den alder, og den bliver fortalt med sødme og humor. Selvom hovedtemaet er adoption, er det også en rigtig god historien om at høre til og venskaber, så de fleste piger vil kunne identificere sig med Anna.

Der er udgivet en del billedbøger om adoption men meget få højtlæsningsbøger. Miltons lillebror er en af dem, men den har en lidt mere alvorlig tilgang til emnet.

En rigtig god og sød højtlæsningsbog, som de fleste piger vil synes godt om. Derudover har bogen adoption som tema, hvilket gør den relevant i andre sammenhænge også. Sød og sjov historie om den lille pige Anna.