Bøger / skønlitteratur / roman

Annas store lille verden : en erindringsfortælling


Beskrivelse


Erindringsfortælling om Anna som ung gårdmandskone i et landsogn i 1930'erne med et liv præget af hårdt arbejde, økonomisk krise og ægtefællens depressioner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2016

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 25. okt. 2016

Erindringsfortælling om Anna som ung gårdmandskone i et landsogn i 1930'erne med et liv præget af hårdt arbejde, økonomisk krise og ægtefællens depressioner, men også med gensidig kærlighed, et varmt forhold til svigerforældrene og stor hjælpsomhed blandt sognets beboere. Især for 60+, der kan lide en smuk, enkel fortælling.

Mor Anna er ung, køn, stærk, arbejdsom og velbegavet. Hun forelsker sig og bliver gift med Peter Folmer, og efter et par års barnløshed får de en søn. De har overtaget Peter Folmers forældres gård, arbejder hårdt og gør deres bedste for at forbedre gårdens drift i de vanskelige år under verdenskrisen. Vi følger livet på gården, arbejdet, årstiderne, drengens kærlighed til farforældrene og hverdagen i det lille sogn nær Holbæk, hvor det personlige sociale ansvar er en selvfølge.

Dette fine lille værk balancerer i krydsfeltet mellem biografisk roman og biografi. Det er holdt i et poetisk, lidt gammeldags og smukt sprog, der passer godt til den tid, der skildres. Bogen er letlæst, har fine persontegninger og et godt tidsbillede. Jeg nød den.

Asger Baunsbak-Jensen har kredset om det selvbiografiske i flere af sine romaner og erindringsbøger: Om barndommen i bl.a. VokseværkFragmenter af en barndomHemmelighedenDen tynde vægFarmor og Fragmenter af en barndom; om depressionerne, som er del af hans eget og faderens liv, i Hemmeligheden og Den tynde væg; og det smukke portræt i FarmorAsger Baunsbak-Jensen har kredset om det selvbiografiske i flere af sine romaner og erindringsbøger: Om barndommen i bl.a. Vokseværk og ; om depressionerne, som er del af hans eget og faderens liv, i Hemmeligheden og Den tynde væg; og det smukke portræt i FarmorAsger Baunsbak-Jensen har kredset om det selvbiografiske i flere af sine romaner og erindringsbøger: Om barndommen i bl.a. Vokseværk og Fragmenter af en barndom; om depressionerne, som er del af hans eget og faderens liv, i og Den tynde væg; og det smukke portræt i FarmorAsger Baunsbak-Jensen har kredset om det selvbiografiske i flere af sine romaner og erindringsbøger: Om barndommen i bl.a. Vokseværk og Fragmenter af en barndom; om depressionerne, som er del af hans eget og faderens liv, i Hemmeligheden og ; og det smukke portræt i FarmorAsger Baunsbak-Jensen har kredset om det selvbiografiske i flere af sine romaner og erindringsbøger: Om barndommen i bl.a. Vokseværk og Fragmenter af en barndom; om depressionerne, som er del af hans eget og faderens liv, i Hemmeligheden og Den tynde væg; og det smukke portræt i .


Kristeligt dagblad

d. 29. nov. 2016

af

af

Claus Grymer

d. 29. nov. 2016