Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Anne og Lise - finder kridt


Beskrivelse


Anne og Lise leder efter flotte sten, som også smager sjovt på tungen. Men det er ikke alt, som er særlig lækkert at sætte tungen på. Slet ikke, hvis det er kommet ud af en hund.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 10. juni 2015

Fire små bøger om veninderne Anne og Lise, som bor på samme vej. De oplever mange sjove ting sammen, men hver gang de er sammen sker der også noget, som går galt. En dag ryger de i vandet og en anden dag bliver de jagtet af en tyr. For 5-7 år.

Fire hæfter med små hverdagshistorier, hvor pigernes venskab og lege beskrives i et let og enkelt sprog. Fortællingerne ledsages af stregtegninger, der både understreger stemningen og letter forståelsen ved at vise handlingen helt konkret. Alle historier har det til fælles, at de slutter med noget, som de små hovedpersoner ikke har lyst til at prøve igen.

Søde, genkendelige historier fra to pigers helt almindelige hverdagsliv, hvor udflugter med forældrene og ture med hunden danner ramme om små, pudsige situationer. Lidt for kedelige historier vil nogle børn nok mene. Det er en sjov lille pointe, at der går noget galt hver gang - dog kun en lille smule galt, for rigtig farligt bliver det aldrig.

I sværhedsgrad og sprogtone kan bøgerne minde om serien "Mikro Dingo" og nogle af historierne i "Lydret ps", men fortællingerne i de to nævnte serier er ofte både mere skæve og vilde end de enklere og mere hverdagsagtige historier om Anne og Lise.