Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Anne og Lise - leger med ler


Beskrivelse


Anne og Lise laver juledekorationer med ler. Inden længe begynder Anne at smøre ler ud i sit hoved. Der er ler over det hele, også på gulvet. Mor sender dem ud at lege, men her er der også ler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2015

af

af

Inge Lykke

d. 10. juni 2015

Anne og Lise er veninder. De leger sammen på snebakken eller tramper rundt i et dejligt hul med ler. De springer ned fra høje steder, og somme tider går de tur med naboens baby i en barnevogn. 4 bøger for børn på 6-7 år.

Alle bøgerne begynder fredeligt med at Anne og Lise leger. Så opstår der en udfordring, som løses enten af pigerne selv, mor eller en læge. Teksten er sat i korte linjer. Der er fire til otte linjer pr. side. Illustrationerne, der er tegnet hen over midten, fylder lidt mere end halvdelen af siderne. Det er farvede tegninger.

Det er nogle gode bøger til de børn, der har lydene på plads, og som nu vover sig ud på egen hånd med læsningen. Illustrationerne hjælper dem godt på vej. Fine små hverdagshistorier.

Bøgerne om Nanna og Silas i serien "Lydret PS" fx Nana og Silas på kælkBo og gaven og bøgerne om Bo fx Bo og gaven henvender sig til samme læsere. Tekstmængden og lettallet i de nævnte serier, er det samme, som i de nye bøgerBøgerne om Nanna og Silas i serien "Lydret PS" fx Nana og Silas på kælk og bøgerne om Bo fx henvender sig til samme læsere. Tekstmængden og lettallet i de nævnte serier, er det samme, som i de nye bøger.