Bøger / faglitteratur til børn

Anton lærer et trick af Sofus Skildpadde


Beskrivelse


Anton kan ikke styre sin vrede, og derfor gider kammeraterne ikke lege med ham. Sofus Skildpadde forklarer Anton de trin, der er nødvendige for at kontrollere sin vrede, og hvordan han kommer med i grupper uden problemer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Mads Overmark

2008

Bøgerne er en del af et materiale, som henvender sig til mindre skolebørn med en problematisk adfærd i forhold til kammerater og lærere. Sproget i bøgerne er ikke helt velegnet til målgruppen, som allerede har svært ved at sidde stille. Indholdet af hæfterne er udmærket, men skal gennemarbejdes af de lærere og pædagoger, som skal anvende dem.

Et par fortællinger om Anton på syv, som har en del problemer med sin adfærd. Det er meningen, at de problematiske børn skal identificere sig med Anton og anvende de leveregler, som han får. Baseball spiller en central rolle i Antons liv, og det spænder nok ben for en identifikation. Der er en del ord og vendinger, som skal forklares for mindre børn.

Trin-for-trin-materialet og KAT-kassen synes at være mere velegnet til den danske skole.

Bøgerne er en del af et større materiale, som er udgivet med støtte af Service Styrelsen. Otte kommuner er udvalgt til afprøve systemet og videreudvikle det. Og det er der bestemt behov for. Sproget egner sig ikke til børn, og indholdet er præget af amerikanske forhold og for fremmed for små børn. Reglerne er enkle og måske egnede. De kan anvendes som idékatalog for de voksne, der arbejder med barnet.