Historien om Arbejdsretten gennem 100 år giver et indblik i hvordan forholdene på arbejdspladserne har udviklet sig gennem tiden, og har en lidt bredere målgruppe end normalt for jubilæumsskrifter.
Det første af bebudede to bind af et jubilæumsskrift om Arbejdsretten dækker årene fra 1910 til 1963, hvor rettens navn var Den Faste Voldgiftsret. Forfatteren Niels Waage er næstformand i Arbejdsretten og forhenværende retspræsident. År for år i perioden beskriver han nogle typiske sager retten har behandlet, hvoraf én behandles særligt udførligt. Sagsfremstillingerne giver nogle underholdende og interessante kig ind i forholdene på konkrete arbejdspladser gennem perioden og i de sociale forhold mere bredt. Referaterne er suppleret med oversigter over vigtige begivenheder i Danmark og i udlandet det pågældende år. Der er en del sort/hvide illustrationer, og i marginen finder man biografiske oplysninger om, og billeder af, samtlige de mange mænd, og den ene kvinde, der i årenes løb har haft sæde i retten.
Der er en omfattende juridisk litteratur om arbejdsret, fx Jens Kristiansen Den kollektive arbejdsret, 2008, men ingen tilsvarende om Arbejdsretten som institution.
Første bind af et jubilæumsskrift om Arbejdsretten gennem 100 år, der år for år skildrer konkrete udvalgte sager retten har behandlet og dermed også giver et indblik i hvordan forholdene på arbejdspladserne har udviklet sig.