Bøger / skønlitteratur til børn

Ariel og delfinen Kvik


Beskrivelse


Billedbog. Havfruen Ariel vil give sin søster Alana en perlekæde i fødselsdagsgave. Men den legesyge delfinunge Kvik snupper den. Alligevel får Kvik lov til at være med til at lave en skattejagt til Alana.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Else Lerche

2007

Billedbogen er for de 4-7-årige. Det er især piger, ikke mindst dem, der holder af havfruen Ariel, der vil nyde bogen.

Bogen er skrevet og illustreret af det par, der bl.a. har lavet Rajah og den frække abe, 2006. Teksten, sat på illustrationerne i en åben sats, er skrevet i et enkelt, mundret sprog, der fortæller historien udmærket, men uden dybde og megen spænding. Illustrationerne, mest nærbilleder, er malet i kraftige, farvestrålende farver i den genkendelige Disney-stil. Personerne, med store øjne og mund, er tegnet i en enkel streg. Det samme gælder det maritime miljø. Helhedsindtrykket er noget fladt og tamt. For- og bagside er påført glimmer. Forsiden med hovedpersonerne vil tiltrække pigerne. Bagsideteksten giver et rids af handlingen. Ariel vil forære sin søster, Alana, en perlekæde i fødselsdagsgave. Den legesyge delfinunge Kvik, snupper den. Ariel bliver vred, men formildes, da Kvik giver hende den igen. Kvik er med til at lave en skattejagt til Alana, det er også ham, der redder kæden fra en haj. Indklæbet i bogen er en aftagelig tegnekonkurrence, som er omtalt på forsiden.

Bogen udkommer i serien Disney prinsesser. I udstyr og form ligner den de øvrige i serien, fx Dybets konge fra 2006, der også har Ariel som hovedperson.

Bogen fungerer som en enkeltstående historie, hvor teksten støttes af illustrationerne, men også udvider dem. Den fungerer inden for egne rammer, men rummer hverken dybde eller personlighed. Det forventer målgruppen heller ikke.