Bøger / skønlitteratur / roman

Armageddon år 2419


Beskrivelse


Science fiction. I år 1927 ender den tidligere soldat Anthony Rogers p.g.a. en radioaktiv gas i dvale. Da han vågner næsten 500 år senere er Nordamerika invaderet af Han-folket og amerikanerne fordrevet til skovområder. Rogers bliver involveret i frihedskampen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2019

af

af

Christine Christensen

d. 10. apr. 2019

Hvordan er det at vågne efter 492 år i dvale? Det spørgsmål får Anthony Rogers besvaret, da han pludselig befinder sig i år 2419. For modne science fiction fans, der holder af et teknisk og kampstrategisk fokus.

Da Anthony Rogers begiver sig ned i en forladt mine i 1927, har han ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at en radioaktiv gas vil holde ham i en dvalelignende tilstand i næsten 500 år. Ikke desto mindre vågner Rogers først i år 2419, hvor verden som han kender den, mildest talt er forandret. Amerika er invaderet af Han-folket og amerikanerne fordrevet til skovområder, hvor de i små stammesamfund kæmper for at overleve den fjendtlige kolonimagt. Rogers bliver hurtigt involveret i frihedskampen og her kommer hans kamperfaring fra første verdenskrig ham til stor nytte. Bogen er udgivet i 1928, men ikke tidligere oversat.

Bogen ligger til grund for en, i Danmark ikke særlig kendt, tegneserie "Buck Rogers in the 25th Century". Det er en lidt gammeldags fortælling, hvor de gode er gode og de onde er nedrige og feje. Vægten er lagt på detaljerede beskrivelser af den tekniske og videnskabelige udvikling, og selvom det er imponerende, hvad forfatteren har kunnet forestille sig i 1927, så sinker det også historiens fremdrift en smule.

Kan bedst sammenlignes med samtidige forfattere som fx H.G. Wells og Jules Verne. Kraften fra rummet er også et bud.