Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Arne maler stole


Beskrivelse


Arne har fået en opgave. Han skal male Vivis stole, men Vivis pensel er for lille, så Arne får en idé. Han fylder malingen i den store cykelpumpe. Det går ikke helt efter planen, men Vivi bliver til sidst glad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2020

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 2. jan. 2020

Arne har fået et job. Han skal male Vivis stole, men Arne mener, penslen er for lille. Arne får en idé. Han har en cykelpumpe, som han fylder malingen i. Alle fra 7 år kan læse, hvordan det går med Arne og Vivis stole.

Charlotte Fleischer har skrevet og illustreret bogen om Arne. Teksten har lix 4/ Let-tal 12. Omslaget viser Arne, der med cykelpumpen sprøjter grøn maling, der rammer en stol. Arne er opfindsom og får den idé, at det vil gå bedre, hvis han bruger en cykelpumpe til at male stole med. Først går Vivi amok, men da Arne viser hende, at hendes dug også har fået et nyt look, bliver hun glad. Dugen passer nemlig perfekt til stolene.

Bogen er farverig, og illustrationerne udvider og understøtter teksten, der fortæller en sjov historie om Arne, der gerne vil slippe lidt hurtigt om ved opgaven. Ordene er ikke lydrette, men teksten er let at læse, fordi den mest foregår som dialog. Det bløde omslag gør, at bogen fremstår tynd og let vil kunne forsvinde i bibliotekernes læsekasser.

Charlotte Fleischer har tidligere begået mange lignende titler med sjove og opfindsomme personer fx serierne om "Den lille Heks", Tante Fjas" eller "Bent Bandit". Leo og Lui maler er også om at være kreativ, når der skal males.Informationer og udgaver