Bøger / faglitteratur

Astrologiens idéhistorie : fra Babylon til Big Bang


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2016

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 29. mar. 2016

En seriøs gennemgang af astrologiens idéhistorie kyndigt guidet af to astrologer og en astronom. Til dem, der gerne vil vide mere og kende baggrunden for vor tids astrologi.

"Astrologiens idéhistorie" er en opdateret og 115 sider længere 2. udgave af forgængeren, . Første udgave udkom i 1995 og siden da er der sket en del af afgørende betydning inden for det felt bogen beskriver. Forfatterne har derfor valgt at opdatere med ny forskning og har tilføjet nye kapitler om hhv. mellemplatonisme, religiøse dimensioner i græsk astrologi, influens fra egyptiske religioner, den arabiske verdens indflydelse på den vestlige astrologi og kapitlet om den mørke periode, astronomisk set, i det 17. og 18. århundrede er ligeledes opdateret. Der redegøres også for ny astronomisk udvikling og afsnittet astrologiens fremtid er tilføjet.

Gennemarbejdet og dybdegående. Man føres sikkert gennem astrologiens historie fra Babylon til vor tid, med relevante perspektiveringer og mærker virkelig at det er fagmænd, der står bag denne udgivelse.

Det er oplagt at henvise til Dansk astrologis historieAstrologien videnskabeligt belyst af Claus Houlberg og Astrologien videnskabeligt belyst Af Sven Frederik Fischer Svensson, da disse bøger begge minder om denne bogDet er oplagt at henvise til Dansk astrologis historie af Claus Houlberg og Af Sven Frederik Fischer Svensson, da disse bøger begge minder om denne bog.