Bøger / faglitteratur

At blive far til et for tidligt født barn : 16 fædre fortæller deres historier om, hvordan det har været for dem at tage imod deres børn, der kom til verden før termin


Beskrivelse


En række mænd fortæller deres historie om at blive fædre til et for tidligt født barn og om de følelser af afmagt, glæde, frygt og taknemmelighed, der præger tiden efter fødslen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2020

af

af

Pernille Poulsen

d. 30. juli 2020

Erfaringer fra fædre til for tidligt fødte børn. Primært til mænd, men kan også være relevant for partnere, sygeplejersker, jordemødre og psykologer.

Som forfatteren selv bemærker i forordet, er dette en bog til tiden i den forstand, at tidligere var komplikationer under fødsel og i tiden lige efter mest kvindens lod, men i dag er det i langt højere grad begge forældres domæne. Nutidens fædre er mere involverede følelsesmæssigt, og derfor påvirker komplikationerne omkring en nyfødt også dem. I denne bog fortæller en række mænd deres historie om at blive fædre til et for tidligt født barn og om de følelser af afmagt, glæde, frygt og taknemmelighed, der præger tiden efter fødslen. Sidst i bogen er de primære tematikker samlet, og forfatteren giver her en opsamlende perspektivering. Forfatteren er uddannet psykolog, og bogen er tilegnet hendes mand. De har som par selv oplevet at få et præmaturt barn.

Billederne er private fotos og af svingende kvalitet, og der kunne godt være kræset mere for layoutet. Teksterne er autentiske og ærlige førstehåndsberetninger.

Der findes ingen bøger, der udelukkende handler om faderens rolle og følelser. Men man kan i følgende materialer finde afsnit om de følelsesmæssige aspekter ved at være forældre til præmature børn: For tidligt fødte børnNår du er mor til et for tidligt født barnAt føde for tidligt, Når du er mor til et for tidligt født barn og At føde for tidligtDer findes ingen bøger, der udelukkende handler om faderens rolle og følelser. Men man kan i følgende materialer finde afsnit om de følelsesmæssige aspekter ved at være forældre til præmature børn: For tidligt fødte børn, og At føde for tidligtDer findes ingen bøger, der udelukkende handler om faderens rolle og følelser. Men man kan i følgende materialer finde afsnit om de følelsesmæssige aspekter ved at være forældre til præmature børn: For tidligt fødte børn, Når du er mor til et for tidligt født barn og .