Bøger / faglitteratur

At gå - et skridt ad gangen


Beskrivelse


Om hvorfor det er vigtigt at gå - i byen og i naturen. Det handler om at finde ind i sig selv og være i forbindelse med sine omgivelser - og elske den jord der betrædes og ikke bevæge sig hurtigere end sjælen kan følge med.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 7. aug. 2019

Personlig og filosofisk/litterær bog om oplevelserne ved at sætte det ene ben foran det andet. Til læsere af litterære essays.

At gå gjorde os til mennesker. Hvis vi en dag holder op med at gå, holder vi også op med at være mennesker, siger Erling Kagge, som blandt andet har gået til Nord- og Sydpolen, i New Yorks kloaksystemer og i James Joyses og Knut Hamsuns fodspor for at prøve at sætte sig i deres hovedpersoners sted i romanerne UlyssesSultLangsomhedenStilhed i støjens tid (Ved Karsten Sand Iversen) og Sult. Han citerer blandt andre filosoffen Arne Næss og Milan Kunderas Langsomheden : "Der findes en hemmelig forbindelse mellem langsomhed og hukommelse, mellem hurtighed og glemsel". Erling Kagge er forfatter, forlægger, bjergbestiger og advokat. Han har senest udgivet Stilhed i støjens tidAt gå gjorde os til mennesker. Hvis vi en dag holder op med at gå, holder vi også op med at være mennesker, siger Erling Kagge, som blandt andet har gået til Nord- og Sydpolen, i New Yorks kloaksystemer og i James Joyses og Knut Hamsuns fodspor for at prøve at sætte sig i deres hovedpersoners sted i romanerne Ulysses (Ved Karsten Sand Iversen) og . Han citerer blandt andre filosoffen Arne Næss og Milan Kunderas Langsomheden : "Der findes en hemmelig forbindelse mellem langsomhed og hukommelse, mellem hurtighed og glemsel". Erling Kagge er forfatter, forlægger, bjergbestiger og advokat. Han har senest udgivet Stilhed i støjens tidAt gå gjorde os til mennesker. Hvis vi en dag holder op med at gå, holder vi også op med at være mennesker, siger Erling Kagge, som blandt andet har gået til Nord- og Sydpolen, i New Yorks kloaksystemer og i James Joyses og Knut Hamsuns fodspor for at prøve at sætte sig i deres hovedpersoners sted i romanerne Ulysses (Ved Karsten Sand Iversen) og Sult. Han citerer blandt andre filosoffen Arne Næss og Milan Kunderas : "Der findes en hemmelig forbindelse mellem langsomhed og hukommelse, mellem hurtighed og glemsel". Erling Kagge er forfatter, forlægger, bjergbestiger og advokat. Han har senest udgivet Stilhed i støjens tidAt gå gjorde os til mennesker. Hvis vi en dag holder op med at gå, holder vi også op med at være mennesker, siger Erling Kagge, som blandt andet har gået til Nord- og Sydpolen, i New Yorks kloaksystemer og i James Joyses og Knut Hamsuns fodspor for at prøve at sætte sig i deres hovedpersoners sted i romanerne Ulysses (Ved Karsten Sand Iversen) og Sult. Han citerer blandt andre filosoffen Arne Næss og Milan Kunderas Langsomheden : "Der findes en hemmelig forbindelse mellem langsomhed og hukommelse, mellem hurtighed og glemsel". Erling Kagge er forfatter, forlægger, bjergbestiger og advokat. Han har senest udgivet .

Velskrevet essay om hvad det at gå betyder for forfatteren. Bogen er rig på litterære associationer og filosofiske overvejelser over at udvide øjeblikket i den langsomme oplevelse af verden når man går, og kroppen bevæger sig i samme tempo som sjælen.

Gå-bogenGå turGå - få mere gang i din hverdag har fokus på sundhedsfaglige argumenter for at gå mere. Gå tur handler om glæden ved at gå. Gå - få mere gang i din hverdag handler om gåture som motionsformGå-bogen har fokus på sundhedsfaglige argumenter for at gå mere. handler om glæden ved at gå. Gå - få mere gang i din hverdag handler om gåture som motionsformGå-bogen har fokus på sundhedsfaglige argumenter for at gå mere. Gå tur handler om glæden ved at gå. handler om gåture som motionsform.


Weekendavisen

d. 30. aug. 2019

af

af

Morten Beiter

d. 30. aug. 2019