Bøger / faglitteratur

At skrive med mål : forslag til danskundervisningen 1.-9. klasse


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. feb. 2017

Gennem hele grundskoleforløbet skal eleverne udvikle deres skriftsprog og lære at skrive gode tekster. Denne bog belyser hvordan denne udvikling kan ske både i teori og praksis. Bogen henvender sig til lærere og lærerstuderende.

Bogen er bygget op over to dele. Den første del fokuserer på skriftlig fremstilling og lærerens rolle i denne proces. Anden del er den mere praksisorienterede del, hvor Bodil Nielsen præsenterer 11 konkrete forslag til tilrettelæggelse af undervisningen i skriftlig fremstilling fra 1. til 9. klassetrin.

Der er meget fokus på både arbejdet med mål og den skriftlige fremstilling blandt grundskolens lærere. Denne bog er en god hjælp til denne proces. Teoretisk velfunderet og samtidig inspirerende. Det vil være oplagt at læse bogen i sin helhed, men man kan også sagtens nøjes med at læse udvalgte kapitler med relevans for egen undervisning.

Det er oplagt at læse bogen sammen med titler som At skrive for at læreStyr på mål - læringsmål, tegn og progression og Bodil Nielsens Styr på mål - læringsmål, tegn og progressionDet er oplagt at læse bogen sammen med titler som At skrive for at lære og Bodil Nielsens .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 28. apr. 2017

af

af

Helge Christiansen

d. 28. apr. 2017