Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Atalante. Bind 1 : Aftalen


Beskrivelse


Tegneserie. Da kong Iasos sætter sin datter Atalante ud på floden i en vugge, forbarmer guderne sig over pigen og giver hende hver en vuggegave. Blandt gaverne er en ekstrem hurtighed, som snart kommer Atalante til gavn.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2008

af

af

Steffen Kronborg

d. 16. sep. 2008

Aftalen henvender sig til unge og voksne med smag for fantasy.

Crisse er en garvet tegner, som vi her til lands kun kender fra fantasy-albummet Krigen der forsvandt, 1985. Atalante er også fantasy, men af en helt anden slags. Handlingen tager udgangspunkt i den græske myte om kongedatteren Atalante, der som den eneste kvinde blev én af Jasons 50 argonauter i jagten på det gyldne skind. Aftalen introducerer de vuggegaver, Atalante får tildelt af guderne - heriblandt en ekstrem hurtighed, som hun senere udnytter til at sikre sig en plads på Jasons togt. Desværre er ikke alle vuggegaverne lige positive ... fortsættelse følger. Crisse tegner rutineret, professionelt og med en overlegen beherskelse af sin livlige og dynamiske billedside. Fred Bessons farvelægning er lysende klar og sørger for nogle dejligt overskuelige sideopslag.

Crisses omplantning af græsk mytestof til tegneserieform kunne være et godt alternativ til de mange, som savner nye bind i serien Elverfolket.

Trods nogle lidt ferske og klicheprægede personskildringer er Atalante et udmærket bud på en anderledes fantasy-serie. Intrigen er skruet solidt sammen, og billedsiden viser en tegner, der kan sit håndværk.


Weekendavisen

d. 14. juni 2013

af

af

Emil Blichfeldt, Helena Blichfeldt

d. 14. juni 2013


Strip!

Nr. 44 (2008)

af

af

Lasse Holm

Nr. 44 (2008)Informationer og udgaver